Ny föreståndare för Stockholms församling PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Stockholms församling
2010-11-02 07:38

Den gångna helgen 30-31 oktober var en stor helg för Stockholms församling. Församlingen fick besök av Distriktsapostel Karlheinz Schumacher, ledsagad av Apostel Eckehard Krause som kommit för att sätta föreståndaren Herde Francisco Garcia i pension samt genom handpåläggning besegla sex nya trossyskon genom utgjutelsen av den Helige Anden.

Herde Garcia har varit aktiv som ämbetsbroder i över 37 år och gick i och med handlingen i söndags in i en ny tid som pensionär i församlingen Stockholm. Som efterträdare utsågs Präst Frank Tisäter, som samtidigt fick ta emot Herdeämbetet. Norden fick också ta emot ytterligare välsignelsehandlingar genom det nya Distriktsevangelistämbetet som Evangelist Stefan Segerberg fick ta emot.

En stor skara var samlad i kyrkan i Stockholm som var fullsatt och atmosfären var fantastisk och genom tjänanden av Distriktsapostel Schumacher, Apostel Krause och Herde Garcia förkunnades det levande ordet från altaret, där tyngdpunkten var tacksamhet till Gud för allt han gjort och allt som han dagligen gör för sina barn.

Vi i Stockholms församling tackar Distriktsaposteln och Aposteln för deras besök och riktar även ett särskilt stort tack för Herde Garcia för hans verksamma tid i församlingen. Vi välkomnar också speciellt de nya trossyskonen in i gemenskapen - även om de varit bland oss under lång tid så gör de det nu på ett speciellt sätt som beseglade Guds barn - samt vår nye Herde Tisäter och Distriktsevangelist Segerberg.

Senast uppdaterad 2010-11-02 07:41